Stourport Primary School

Client
Worcestershire County Council

Location
Stourport-on-Severn, Worcestershire

Completion Date
December 2012

Awards
Winner of the Civic Society Award

Explore, Dream, Discover, Achieve and be… 'Simply the Best’ is the school motto and driver for Quattro’s design of the new 2 form entry school with nursery and children’s centre. The replacement school was to provide a nurturing, safe, inclusive environment for all children to develop their potential.

On a tight site bounded by a public right of way, Quattro’s design provides a single welcoming entrance for the whole school community; a spacious street links the halls, administration, learning resources and classrooms. The 2 storey class and group rooms all lead out onto covered external play areas.

A sustainable school that visibly demonstrated its green credential was seen as important. Quattro developed a strategy that incorporates wind and sun catchers, sedum roofs, biomass boiler building with a highly insulated, airtight envelope. Sustainable drainage design that is incorporated into the landscape and external play area makes a delightful feature.